Bli elektriker

Jag är en av många elektriker i Bollnäs, men är nog den enda som har en blogg, vad jag vet! I dag ska jag skriva om mitt spännande jobb, kanske är detta någonting som du vill jobba som? Så vad gör man då i detta yrke? Låt oss börja med grunderna.

Jag är som sagt var en av Bollnäs många elektriker och mitt jobb är att installera och underhålla elsystem i byggnader, både i bostäder och kommersiella lokaler. Det kan handla om allt från rutinunderhåll till nyinstallationer, beroende på vad kunden behöver. Vi måste kunna arbeta säkert och effektivt under press, eftersom de flesta projekt är tidskänsliga och kräver snäva tidsfrister. För att lyckas behöver du ha en god förståelse för principerna bakom elarbeten, så att du kan fatta lämpliga beslut i olika situationer. En annan viktig del av jobbet är att lösa problem när de dyker upp; det är viktigt att identifiera eventuella problem noggrant så att de kan lösas snabbt och effektivt.

Som många andra hantverkare, vi lär oss hela tiden och förbättrar vår kompetens. Det finns många möjligheter till utbildning, både i Sverige och utomlands; det är bra att hålla sig uppdaterad om ny teknik och nya tekniker så att vi alltid kan ge våra kunder bästa möjliga service.

Nu undrar du vad lönen är? Ja, du får mer betalt ju fler år du har jobbat, men du som kommer in i yrket nyutbildad har i alla fall minst 28 000 kronor i månaden, men du stiger snabbt i lön. Detta är ett bra sätt att få in en fot i en fantastisk bransch, så om du är intresserad, varför inte ta en titt på några elektrikerkurser? Du kan hitta en utbildning i närheten av där du bor, förhoppningsvis, och du kan börja med att göra en sökning på Google!