Effektiv hemstädning

Det finns inget som säger att hemstädning behöver vara tråkigt! Här är några tips på hur du enkelt och effektivt kan få ett rent hem.

1. Sortera ditt städmaterial. Det är viktigt att ha rätt verktyg tillhands för att göra jobbet så enkelt som möjligt. Se till att du har en dammsugare, en mopp, en handduk och eventuellt en rengöringsspray.

2. Börja med de lättast städade ytorna. Tackla de ytor som är enkla att rengöra först, såsom golv och bänkar. Detta kommer att göra det lättare för dig att hantera de mer svårstädade ytorna senare.

3. Var noggrann med dammsugningen. Dammsug alltid från toppen till botten så att du inte missar någon smutsig yta. Börja med taket och arbeta dig sedan neråt väggarna och golven.

4. Moppa eller torka golvet. Använd en rengöringsspray på smutsiga ytor före moppning eller torkning. Se till att du är noggrann så att allt blir rent och torrt.

5. Rengör bänkar och ytor. Bänkskivor, handtag och andra ytor kan ofta vara smutsiga utan att man märker det. Torka av dem med en fuktig trasa eller moppa över dem med rengöringsspray.

6. Rengör toaletten. Toaletten är en av de mest smutsiga ytorna i hemmet, så det är viktigt att den rengörs ordentligt och ofta. Börja med att spraya ner hela ytan med rengöringsmedel och låt det verka i några minuter. Skrubba sedan toalettstolen och handtagen med en borste eller svamp innan du sköljer allting rent.

7. Tvätta sängkläder och handdukar. Sängkläder och handdukar bör tvättas ungefär en gång i veckan för att hålla dem rena och fräscha. Tvätta även dina saker på en låg temperatur, eller använd en skonsamt tvättmedel, för att förhindra att tyget blir skadat.

8. Rengör fönstren en gång i kvartalet, det gör mycket!

Stort lycka till med er hemstädning! Varma hälsningar,

Linda på Tyresö