Flyttstädningens ABC

Idag ska jag skriva ett inlägg där jag kommer att ta upp några viktigt punkter när det kommer till flyttstädning. Det är en slags checklista, eller kalla det för flyttstädningens ABC. Följer du detta så kommer din bostad bli skinande ren och dem som flyttar in efter dig kommer inte ha någonting att klaga på. Här är listan:

1. Börja flyttstäda huset minst en vecka före flyttdagen. På så sätt har du tillräckligt med tid för att städa varje rum grundligt och se till att inget område försummas.

2. Prioritera de områden som är särskilt viktigt att inte glömma av, bakom spis, kyl, badkar, toalett och så vidare. Gör dem rena och sanerade innan du flyttar ut.

3. Glöm inte att rensa ut så mycket som möjligt – det gör städningen mycket enklare och snabbare. Om du kan, försök att göra dig av med oönskade föremål innan du flyttar, så att du slipper det extraarbetet när du redan är upptagen med att flytta dina tillhörigheter från en plats till en annan.

4. Överväg att anlita en professionell städare eller ett hushållsteam för åtminstone en del av städningen. Detta är särskilt värdefullt om du har ont om tid eller helt enkelt inte vill göra allt tungt arbete själv – genom att anlita ett proffs kan du ge ditt hem den fräscha looken utan att belasta din rygg och dina vänner i onödan. Det kanske kan vara värt att betala en slant för att få hjälp med din flyttstädning, särskilt om du har ett pressat schema och inte har råd att ägna timmar åt att skrubba väggar, mattor och golv innan du flyttar ut.

6. Ta foton av ditt hus innan du åker för bevisets skull – det kommer att vara praktiskt om du behöver rapportera något till någon senare.

Mvh, Birgitta i Uddevalla