Vi behövde en elektriker

Hej, vi slog ut en vägg och gjorde om vårt kök. Det blev en öppen planlösning mot vardagsrummet. I väggen fanns elkablar och vi kunde därför inte bara riva väggen själv utan vi anlitade en elektriker i Arvika som hjälpte oss. Han fixade allt på ett bra sätt och det blev bara en liten kostnad för oss. Vi rekommenderar att man använder sig av en elektriker när man gör om i huset, det är mycket bättre och tryggare så.

I det gamla köket var det enfas el, och när vi gjorde om ändrade denne elektriker elen så det blev trefas. Vad är det för skillnad kanske någon undrar, och det ska jag förklara! Trefas är starkare el och den klarar av mer köksapparater, att de används på en gång. Med enfas el kan man ha cirka 6,5 ampere i köket utan att det blir några problem. Men med trefas el får man dubbelt så mycket, alltså 13 ampere, vilket är bättre och ger ett tåligare strömsystem.

En annan fördel med trefas är att man slipper byta proppar när man har flera apparater som använder el på en gång, som t.ex. köksmaskin, strykjärn och laddare till mobilen. Då kan man istället koppla alla in i ett uttag så slipper man gå omkring och bli arg över att proppen hela tiden går sönder.

Det finns även fördelar med att ha enfas el i vissa situationer. En av dessa är att det ger mindre risk för eldsvåda när det blir kortslutning i apparaten, eftersom strömmen inte är så kraftig. Det är alltså tryggare med enfas el i vissa apparater, som t.ex. tvättmaskin och torktumlare.

En elektriker kan hjälpa dig att avgöra vilket elsystem som passar just ditt hus bäst, så det är bara att kontakta en för mer information! 🙂 Nu önskar jag dig en fin dag, kram!